De bästa barerna i Göteborg

Göteborg är en vacker stad med mängder av härliga barer av olika slag, precis som Stockholm. Men just eftersom att det finns så många barer kan det bli svårt att välja rätt. Det är en hel djungel att välja mellan. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig hitta de bästa barerna med den bästa stämningen och de godaste dryckerna.

 

View – bra bar med bästa utsikten

Vi startar denna lista på bäst sätt. View är en restaurang och bar som har en helt magisk utsikt över både vattnet med dess hamninlopp och även staden. Det är en så kallad Skybar, som ligger uppe i skyn och bjuder på magiska vyer. Men de ligger inte på latsidan bara för att de erbjuder en fantastisk vy, utan tvärt om. Här serveras det hantverksmässiga cocktails och många olika sorters öl. Utöver detta finns det även annan dryck som brukar finnas på de flesta barer. Ett tips är att komma hit i tid till solnedgången, den är nämligen magisk härifrån.

Hitta hit: Stora Badhusgatan 26, Centrum

 

Champagnebaren – mysig bar med härligt bubbel

För den som älskar champagne och bubbel är Champagnebaren ett givet val i Göteborg. Här finns det ett väldigt stort utbud av olika sorters bubbel. Personalen är mycket kunnig så detta är ett perfekt ställe för dig som är intresserad av champagne och vill lära dig lite mer om denna fantastiska dryck. Detta ställe är som allra bäst på sommaren, för de har en supermysig uteservering. Men det fungerar givetvis året runt för även insidan bjuder på en härlig miljö.

Hitta hit: Kyrkogatan 13, Centrum

 

Steampunk Bar – välkommen till en annan värld

Gillar du Steampunk, eller är du intresserad av att testa något helt nytt? Ja du gissade rätt, då är Steampunk Bar för dig. När du kliver innanför dörrarna är det som att du entrar en helt annan värld. Här är ingenting som det är ute på gatorna i Göteborg. Det är ett riktigt spännande upplägg som minst sagt är något utöver det vanliga. Här är det blandat industrialism-science fiction och 1800-talsvibbar. Detta är faktiskt Nordens största bar av detta slag. Utbudet av IPA, APA, cider, stout och färggranna drinkar är stort. Ett måste för den som är sugen på något nytt.

Hitta hit: Kungsgatan 7 A, Kungshöjd

 

Le Pain Français Bistro – stanna in på nattens småtimmar

Detta ställe har allt. De startar dagen redan vid frukost. De serverar även en väldigt populär brunch och afternoon tea. Lunch och middag finns givetvis även det på menyn. Sedan förvandlas stället till ett mysigt och hippt ställe för kvällens drinkar, för att slutligen öppna upp nattklubben vid 22.00. Åldersgränsen är 25 år, vilket kan vara skönt att veta för den som föredrar att inte festa med nyblivna 18 åringar. Le Pain Français Bistro har blivit prisade för sina vackra lokaler, och dessa lockar många.

Hitta hit: Kungsportsavenyn 7, Centrum

 

Björns bar – billig bar på fredagar

Björns bar är ett bra ställe för sent häng med både god dryck, men även mat. På vardagar har de öppet till 01 och på helger stänger baren inte förens 03. Dessa tider i sig är inget speciellt för en bar, utan det som är speciellt i detta fallet är att köket har öppet så sent! Köket stänger bara 30 minuter innan stängning. Och det är inte bara snacks som chips och ostar som de serverar inpå småtimmarna, utan du kan äta riktig mat. Tänk på att de inte tar bokningar för bord, utan det är först till kvarn som gäller. På fredagar är det extra fina fredagspriser som gäller.

Hitta hit: Viktoriagatan 12, Vasa / Centrum

Lämna en kommentar