Stockholms 10 bästa barer

Runt om i Stockholm kryllar det av barer. Det finns många olika typer av barer som till exempel sportbar, mysiga barer, rockbarer, lugnare barer, barer med spel och mycket mer. Även Göteborg har många bra barer. Här är en guide till de 10 bästa barerna i Stockholm enligt oss.

 

Barer på Söder

Söder, eller Södermalm som det egentligen heter, är känt för att vara ett ställe för hipsters. Så det är inte konstigt att många av barerna är hipster-barer, även om långt ifrån alla är det. Hela Södermalm är en otroligt levande stadsdel, och här finns allt!

 

Himlen – fantastisk utsikt

Himlen ligger inte hela vägen uppe i himlen, men en bra bit på vägen och bjuder minst sagt på en himmelsk utsikt. Inredningen är stilren och modern, men det är ändå utsikten som är det vackraste. Smaken på drinkarna når oanade höjder och namnet Himlen gör sig tydligt påmint. Det är ett ställe som är blandad bar och restaurang.

Hitta hit: Götgatan 78, Södermalm

 

Calexico’s – bra bar med mexikanska drinkar

Detta är en Mexikansk restaurang med fantastiska mexikanska drinkar. De mexikanska drinkarna skiljer sig från de drinkarna vi är vana vid. Bland annat har vissa av dem en kryddad kant på glaset och ibland blandas öl in i drinken. Gillar du mexikanska drinkar eller vill prova något helt nytt? Perfekt, då är det till Calexico’s som du ska styra skutan!

Hitta hit: Hornstulls Strand 4, Hornstull, Södermalm

 

Barer i Gamla stan

Gamla stan är en av Stockholms äldsta stadsdelar, och den är mycket bevarad. Gamla stan är känt för de gamla vackra byggnaderna, de smala gatorna, gränderna och alla häftiga källarlokaler. Runt om i Gamla stan finns det mysiga barer och många av dem ligger nere i källaren i ett gammalt hus och är utsmyckade med vackra valv. Några av Stockholms bästa cocktailbarer ligger i Gamla stan.

 

Tweed – känslan av en engelsk klubb

Tweed är ett riktigt häftigt ställe att besöka. Här är det maffiga skinnfåtöljer, sammet, cigarrer och whisky som möts i en klassisk kombination. Här kan man boka en sittning i en fåtölj och sippa på en whiskey och välja en av de kubanska cigarrerna i det speciella cigarrskåpet, som förvarar cigarrerna på bästa sätt.

Hitta hit: Lilla nygatan 5, Gamla stan

 

Corner Club – exceptionella cocktails

Corner Club är kända för sina cocktails. Inte bara utbudet, utan framförallt hantverket som ligger bakom. Ett brett utbud kan alla barer ha, men en person bakom bardisken som verkligen förstår cocktailens hantverk är det som är det viktigaste. Här är alla cocktails helt magiska! Både till smaken men också till utseendet. Alla cocktails får det där lilla extra som gör att den blir alldeles speciell.

Hitta hit: Lilla nygatan 16, Gamla stan

 

Barer i Vasastan

Vasastan är en trevlig stadsdel där det finns både lugna gator och livade stråk fulla med restauranger, barer, butiker och mycket mer.

 

Blique, Arc Rooftop – takbar med 360 graders utsikt

Arc Rooftop är en häftig takbar som har öppet under sommaren när vädret tillåter. Baren bjuder på en helt magisk utsikt åt alla håll och kanter. Här uppifrån kan du njuta av goda drinkar och Stockholms vackra takåsar.

Hitta hit: Gävlegatan 18, Vasastan

 

Man in the Moon – 650 ölsorter

För den som älskar öl är Man in the Moon ett måste. Här finns det hela 650 ölsorter. Hur de får plats med alla dessa sorter är ett mysterium. Det finns 30 ölkranar, 650 ölsorter och 110 single malt-sorter. Man in the Moon har vunnit priset som Sveriges bästa ölbar sex år i rad. Om du är ute efter att prova öler så är detta stället för dig.

Hitta hit: Tegnérgatan 2 C, City, Vasastan

 

bar

 

Barer på Östermalm

Östermalm är känt för att vara flådigt. Här samlas de rika och shoppar på affärer som Prada och Louis Vuitton. Här är det lite extra lyxigt, och det märks även på barerna. Hit ska du komma om du vill lyxa till det lite extra.

 

Hotel Diplomat – mysig bar

Hotel Diplomat är en riktig klassiker, och en lyxig sådan. De har även en bar och restaurang på bottenvåningen. I baren är inredningen av bland annat trä och mörk sammet. Det är lyxigt, men ändå väldigt mysigt och känns ombonat. Det känns verkligen att detta är på Östermalm, och dessutom på en av de lyxigaste adresserna.

Hitta hit: Strandvägen 7 C, Östermalm

 

Artilleriet – billig cava

Artilleriet ligger intill Armemuseet på Östermalm. Här bjuds det på en riktigt mysig atmosfär. Det är lite av en dold pärla, så det blir sällan sådär överfullt som andra barer kan bli. Och du som gillar cava kommer garanterat att gilla det här stället. Här serveras det nämligen cava för så lite som 60 kronor per glas, eller 300 kronor för en hel flaska. Det är ett bra pris, speciellt på Östermalm!

Hitta hit: Artillerigatan 13, Östermalm

 

Barer på Kungsholmen

Kungsholmen har ett stort utbud när det kommer till barer. Allt från härliga ställen som är perfekta för en AW till barer med sydeuropeisk känsla.

 

Retro Bar & Restaurant – billig bar

Retro är en sportbar med bra priser. Det finns både öl och cider för runt femtiolappen och vin för cirka 60 kronor. Retro är ett mycket bra alternativ när du söker en avslappnad miljö att kolla på någon sport på och dricka gott och billigt.

Hitta hit: Sankt Eriksgatan 22, Kungsholmen

 

Biljardpalatset – bar och spel

På Biljardpalatset kan du spela biljard, vilket du säkert redan har listat ut. Men det går även att spela shuffleboard, pingis, carambole samt flipper- och arkadspel. Det finns två barer att välja mellan. I ärlighetens namn är baren i sig inte den allra bästa, men med tanke på att man kan spela alla dessa spel så är stället ändå väl värt ett besök, och det blir garanterat en kul kväll!

Hitta hit: Sankt Eriksgatan 52, Kungsholmen

Lämna en kommentar