4 riktigt bra barer i Köpenhamn

Även om Köpenhamn ligger i ett annat land så är det bara ett stenkast iväg, eller ja, iallafall om man utgår från Malmö. Köpenhamn är en riktigt mysig stad som inte bara erbjuder smörrebröd och pölse, utan även fantastiska barer. Ta en weekend till Köpenhamn och njut av den vackra staden, havet och någon av de många barer som finns längst med de mysiga gatorna.

 

Aloë Cocktailbar – roliga cocktails

Gillar du att bli serverad kreativa cocktails? Då är Aloë Cocktailbar för dig! Här kan du bli serverad din cocktail i alla möjliga olika glas. Bland annat serveras drinkarna i ett sockerkar, i en aluminiumburk eller i en mugg som ser ut som ett huvud. Ibland måste du dessutom släcka elden, för ibland brinner drinkarna! Ett riktigt roligt ställe för att bli serverad unika cocktails, åtminstone när det kommer till hur de ser ut.

Hitta hit: Knabrostræde 5, 1210 København K

 

Not Your Usual Wine bar – bra bar i Köpenham

Precis som namnet antyder så är detta en vinbar. Lokalen är riktigt mysig och det finns bland annat vinsmakning på menyn. Stället ser inte ut att vara mycket för världen på utsidan, men när man väl kommer in är det riktigt mysigt med bylsiga gardiner och mängder av vinflaskor. Det finns goda små snacks till vinet som ostar, oliver, kex och annat. Perfekt att tugga på mellan avsmakningen av vinerna. Detta ställe är ett måste för vinälskaren som är i Köpenhamn.

Hitta hit: Lavendelstraede 13, 1462 København

 

vinbar

 

The Library Bar – bar i ett bibliotek

Även här har vi en restaurang där namnet skvallrar en hel del. Här är det alltså en bar som är på ett bibliotek. Eller ja, bibliotek och bibliotek, det är ett uppbyggt bibliotek och inte direkt ett stadsbibliotek. Men ändå. Detta stället är riktigt coolt! Det känns som att man befinner sig på ett gammalt och riktigt lyxigt bibliotek. Golvet är i ett härligt rutmönster, möblerna är i mörkt skinn, taket är enastående och på väggarna finns det mängder av bokhyllor som är fyllda till bredden av gamla och vackra böcker. Det här stället är verkligen unikt, och riktigt häftigt. Cocktailsen är goda och det finns även massvis med öl och whiskey. Runt jul hänger det en julgran i taket – upp och ned!

Hitta hit: Bernstorffsgade 4, København 1577

 

HELIUM Cocktail Bar – mysig bar

Helium är en Cocktailbar där cocktailsen har riktigt hög kvalitet. Det märks att det är kunniga personer bakom bardisken. Detta märks på flera sätt. Först och främst är det en välkomponerad meny som finns. Det finns unika cocktails, och inte bara de där vanliga. De är sammansatta på ett sätt som ger den där smaken som bara infinner sig när en cocktail är riktigt bra gjord, vilket de är på HELIUM Cocktail Bar.

Man kan se hantverket när bartendern skapar drinken. Både hur den blandas, men också hur den serveras. Serveringen sker med en riktigt fingertoppskänsla och det är sällan en simpel cocktail som serveras. Här smyckas cocktailsen med blommor, frukter, örter och annat. Allt för att ge den där slutliga touchen. Detta är inte cocktails som ska svepas, utan dessa ska avnjuts med små sippar som låter smakerna komma till liv i munnen. Lokalen är lyxigt inredd och det finns även en liten uteservering för att njuta av de goda drinkarna utomhus när vädret tillåter.

Hitta hit: Bredgade 65, København 1260

Lämna en kommentar