Tips på bra barer i Västerås

I Västerås finns det många olika val för den som är ute efter öl, drinkar, cocktails eller bubbel. Trots att det inte är en lika stor stad som till exempel Stockholm eller Göteborg så finns det ändå ett mycket brett utbud av härliga restauranger, barer och nattklubbar. De flesta barerna ligger inom ett relativt centrerat område, så om man vill är det enkelt att testa ett par olika barer under samma kväll.

 

Allstar Västerås – billig bar som levererar sport

För den som vill kolla på sport i goda vänners lag är Allstar ett perfekt ställe. Det är en amerikansk-inspirerad sportbar som visar flertalet olika matcher samtidigt. Detta gör att ni i kompisgänget kan kolla på olika sporter, om ni inte är intresserade av samma sport eller om ni helt enkelt är intresserade av flera olika sporter. Det är bra priser på mat och dryck och det bjuds på en riktigt härlig stämning i hela lokalen. Lyckas du träffa in en dag när det är någon landskamp där Sverige spelar så kommer du garanterat att få en minnesrik kväll.

Hitta hit: Stora Gatan 7, 722 12 Västerås

 

Steam Hotel – Västerås landmärke?

Resterande barer känner nog bara Västeråsbor till, men Steam Hotel känner alla till! Det har blivit ett av de populärare hotellen i Sverige på senare tid. Och det är fullt förståeligt. Detta hotell bjuder på en helt fantastisk miljö. En miljö som lockar människor från hela vårt avlånga land. Man kan tänka sig att Stockholmarna har bra hotell i huvudstaden, men faktum är att tusentals Stockholmare besöker Steam Hotel. Inredningen på hela hotellet är helt magiskt. Checka in över ett par nätter eller kom för ett besök i baren. Det Finns en bar högst upp som bjuder på en vacker utsikt över Mälaren. Drinkarna är välkomponerade och lika vackra som resterande miljö. Priserna är inte de lägsta, men det är väl värt.

Hitta hit: Ångkraftsvägen 14, 721 31 Västerås

 

Skybar – mysig bar med magisk utsikt

Skybar är ännu en bar med utsikt över härliga Mälaren. Här finns det inte bara en magisk utsikt, utan även närproducerade och ekologiska ingredienser. Skybar arbetar så mycket de kan med lokala och närproducerade produkter. Alla cocktails är gjorda från grunden, och det märks i smaken. För den som inte gillar höga höjder är lobbybaren ett alternativ. Det är lite mer avslappnad känsla där nere. Utsikten är givetvis inte lika fin, men cocktailsen är lika goda! Det är även ett bra alternativ om Skybaren är full och ni vill ha någonstans att vänta till det finns plats för er. Eller så bokar ni bord i förväg för att vara på den säkra sidan. Öppettiderna på vardagar varierar beroende på hur mycket folk det är, men enligt dem själva så stänger de “sent”.

Hitta hit: Kopparbergsvägen 10, 722 13 Västerås

 

Kajplats 9 Tullhuset – bra bar vid vattnet

Vattnet är attraktivt att hänga vid. Det är något speciellt med vattnet. Detta har Kajplats 9 tagit tillvara på när de öppnade upp sina portar bara några meter från vattnet i Västerås. Detta ställe är som allra bäst på sommaren då man kan sitta ute på den trevliga uteserveringen. Men även på vintern bjuds det på fina vyer inifrån baren. På sommaren finns det även en glassbar – när vi ändå är inne på temat barer. De tillverkar sin egna glass och den är verkligen magisk. Hela stället består av en välkomponerad blandning mellan modern och rustik havsmiljö. Här finns allt från Frozen Strawberry Daiquiri till en 50 liters champagneflaska för 50 000 kronor.

Hitta hit: Sjötullsgatan 2, ‎722 10 Västerås

Lämna en kommentar