Nattliv och barer i Malmö

4 bra barer Malmö

Barerna och nattklubbarna i Malmö har hög standard, i alla fall för de mesta. Det är en levande stad som är mångkulturell, vilket verkligen har satt sina spår i restaurangbranschen och i krogbranschen. Maten som serveras är komponerad av smaker från världens alla hörn, och detta får även barerna och krogarna smaka på. Här kommer våra bästa tips på härliga barer där du kan spendera dygnets sista timmar.

 

Club Privé – nattklubb med terrass och fem barer

Club Privé är en nattklubb som har funnits i Malmö länge. Mer än 40 år. Det är vanligt att barer, restauranger och nattklubbar kommer och går, men Club Privé består! Detta kan bero på att det finns hela två dansgolv och fem barer i denna festlokal. Men det finns även en terrass där det är lite lugnare, ifall du tycker att stöket inne på dansgolvet blir för mycket. Här går det att varva mellan att dansa på någon av de två dansgolven, hänga i någon av de fem barerna eller ta det lugnt ute på terrassen med en god drink. Valet är ditt. Eller kanske är du sugen på att åka lämna Malmö för att åka till Göteborg och vill veta vilka som är Göteborgs bästa barer?

Hitta hit: Malmborgsgatan 7, City

 

Inkonst – bra bar med konserter och scenkonst

Konst i all ära, men den är ändå som bäst när den framförs live. Här på Inkonst är det mycket som händer, bland annat standup, konserter, DJs, scenkonst och olika artister som gästar. Det är en plats för nytänkande och nyskapande där det nya välkomnas med öppna armar. Det är fokus på det konstnärliga och detta ställe känns mer genuint än många andra. Detta är verkligen ett tips för den som är öppen för förslag och vill se något nytt. Det finns goda drinkar att njuta av och priserna är bra. En av de bästa barerna i Malmö!

Hitta hit: Bergsgatan 29, City

 

Malmö

 

Hipp Restaurang och Bar – Sveriges största schlagerklubb

För den som befinner sig i Malmö och gillar schlager är detta ett måste! Hipp Restaurang och Bar är nämligen Sveriges största schlagerklubb, iallafall på lördagar. Då är det ljuva toner från både ny och gammal schlagermusik som spelas högt i högtalarna. Även för den som inte gillar schlager nämnvärt så är det roligt att kika in en lördag, för alla har vi hört schlagermusik och vet att det är lätt att ryckas med. Annars går det bra att besöka baren på fredagar istället och då är det ett helt annat tema, nämligen vanlig mainstream-musik och kvällen kallas ”I Love Party”.

Hitta hit: Kalendegatan 12, City

 

Grand Öl och Mat – mysig bar

Grand Öl och Mat är allt från en mysig bar ända upp till en livlig nattklubb. Allt beror på när du väljer att besöka baren. Det finns olika känslor och peppen samt volymen på musiken ökar ständigt ju senare det blir. Tidigt på kvällen är det först en lugnare loungekänsla med AW stämning. Sedan trappas det upp till att bli en livlig bar och till sist är det en fullbordad nattklubb. Allt i ett! Här kan du både förfesta, festa och nästan till och med efterfesta då de stänger först 03 på helgerna. Det är god mat och bland annat är det husmanskost som serveras, för den som vill starta kvällen med en middag. För slappare eftermiddagshäng finns det även ett stort sortiment av serier och böcker som kan vara roligt att bläddra i medan man dricker någon av Grand Öl och Mats goda öler.

Hitta hit: Monbijougatan 17, Möllan

 

Om inga av dessa barer var av intresse kan vi även rekommendera dig att kika på Namu, som är en bra restaurang i Malmö. På Namu kan du ta del av ett stort utbud av koreansk mat. Restaurangen har fått flera priser (bla. av Michelin Guide) och har både bordsbokning och avhämtning.